WAT KOSTEN ROLLUIKEN?

Prijs rolluiken

Zowel bouwers, als verbouwers kiezen voor rolluiken als zonwering. Ze bieden dan ook tal van voordelen: ze houden de zon buiten, zorgen voor verduistering en hebben een isolerende meerwaarde. In de winter blijft het warmer binnenshuis. In de zomer houdt het de warmte net buitenshuis. Maar wat kost zo’n inbouwrolluik, opbouwrolluik of voorzetrolluik eigenlijk?

De prijs van een rolluik hangt af van verschillende factoren, namelijk:

  • het soort rolluik
  • het materiaal (PVC of aluminium)
  • manueel of met motor
  • de isolatie
  • de afmetingen
  • de kleur
  • eventuele extra’s
  • de plaatsing.

De totaalprijs van rolluiken blijft nattevingerwerk… Tenzij je een gratis offerte aanvraagt bij één van onze consulenten. Zo’n offerte-aanvraag, dat is binnen twee minuutjes gepiept via onderstaande knop. Onze vakmannen nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Prijs rolluiken

Soort rolluik

In de wereld van rolluiken heb je drie grote groepen: voorzetrolluiken, opbouwrolluiken en inbouwrolluiken. Een voorzetrolluik plaatsen we op je gevel, bij een opbouwrolluik vormen het raam en de rolluikkast één geheel en bij een inbouwrolluik bevinden de rolluiken zich in de uitsparing boven de raamopening. Niet onbelangrijk: een inbouwrolluik is goedkoper dan de andere twee, omdat je geen rolluikkast nodig hebt.

Materiaal van het rolluik

Onze rolluiken zijn beschikbaar in aluminium of kunststof (PVC). Aluminium rolluiken vergen bijna geen onderhoud en zijn steviger dan rolluiken uit PVC. Kunststof rolluiken hebben dan weer het voordeel dat ze goedkoper in aankoop zijn dan aluminium.

Bijna verdwenen uit het straatbeeld, maar toch de moeite om te vernoemen: houten rolluiken; Deze vereisen regelmatig een grondig onderhoud waardoor de kosten relatief snel oplopen. Ze zijn dan ook nog maar bij een beperkt aantal fabrikanten verkrijgbaar.

Manueel of met motor

Rolluiken, ofwel bedien je ze handmatig, ofwel via een motor. Het spreek voor zich dat een geautomatiseerd rolluik wat meer kost, maar het is natuurlijk wel een stuk gebruiksvriendelijker. Prijs rolluiken hangt af van de kwaliteit van de motor en een eventuele afstandsbediening.

Isolatie

Een voorzetrolluik hoef je niet te voorzien van isolatie aangezien het rolluik volledig buiten de isolatieschil zit. Bij opbouw- en inbouwrolluiken is isolatie echter wel aan te raden. Hoe beter het rolluik isoleert, hoe hoger de prijs van een rolluik.

Kleur

Een bepaalde kleur hoeft niet per sé een meerprijs te betekenen. Alle RAL-kleuren zijn namelijk inbegrepen in de totaalprijs van de rolluiken. Wil je echter iets héél speciaals – stel nu fluogeel – dan kan dat, maar tegen een meerprijs.

Extra’s

Ben je tevreden met een standaard rolluik zoals iedereen? Of mag prijs rolluiken wat meer zijn? Onze rolluiken kunnen namelijk voorzien worden van domotica, sensoren, inbraakbeveiliging, speciale motoren, enzovoort. Tegen een scherpe meerprijs, maar toch een meerprijs.

Plaatsing

Na het maken van de nodige afspraken, komen onze vakmannen langs om de rolluiken te installeren. Het spreekt voor zich dat het langer duurt om vijf rolluiken te installeren in vergelijking met eentje. En dat komt dan ook ietsjes duurder uit.

Partners

Voor haar rolluiken werkt Dome voornamelijk samen met Verano. De rolluiken van Verano zijn makkelijk te plaatsen, zijn van hoge kwaliteit, zien er goed uit (al zeggen we het zelf) en zijn in meer dan tien kleuren beschikbaar. De bijhorende PUR-schuimvulling zorgt voor betere isolatie en stevigheid.

Meer gebruiksgemak? Dan sluiten we er Somfy-motoren op aan. Ons uitgebreid assortiment van schakelaars geeft u de keuze om meerdere rolluiken te bedienen met 1 afstandsbediening, zelf bestaat er al de mogelijkheid voor uw zonwering en andere producten te bedienen via GSM of tablet.

Niet gevonden wat u zocht?

Wist je dat Dome meer doet dan rolluiken plaatsen? We herstellen je rolluiken ook. Daarnaast zijn we sterk, maar dan ook echt sterk, in het plaatsen van pergola’s, terrasoverkappingen, lamellendaken, vliegenramen, car ports, zonweringen en screens.

AFSPRAAK MAKEN
Wovi bvba • Ramerstraat 53, 1760 Strijtem (Brussel) • BTW BE0556.879.869
 © DOME • Regio Vlaams-Brabant, Brussel & Aalst • SitemapLinks • Webdesign door Vonk Marketing